Uit infomagazine Heusden-Zolder

Uit infomagazine Heusden-Zolder

Als vereniging hadden we de eer om met een artikel in de kijker te mogen staan in het infomagazine van Heusden-Zolder. Lees hier de digitale versie!

In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand testen we ons atletisch vermogen bij AVT Heusden-Zolder.

Atletiekstadion De Veen, de uitvalsbasis van AVT, vormt met onder andere een looppiste, indoorhal, werpershal en spurtersheuvel een optimale omgeving voor elke atleet. Je kan er dan ook regelmatig nationale en internationale toppers tegen het lijf lopen.

“Of het nu puur voor je plezier is of omdat je serieuze plannen hebt om records te breken, bij AVT zit je goed”, zegt voorzitter Marcel Scheepers. “We zijn een familieclub die naast atletiek ook echte vriendschappen hoog in het vaandel draagt. Dankzij onze gediplomeerde trainers werken we in kleinere groepen zodat we zowel getalenteerde atleten als atletiekliefhebbers op het juiste niveau kunnen begeleiden.”

Het hele jaar door is er veel bedrijvigheid. Ondervoorzitter en trainer Romain Elsen: “De meeste groepen trainen vooral op woensdag en vrijdag, maar eigenlijk zijn we hier de hele week aan het sporten. We hebben ook wekelijkse specialisatietrainingen waarvoor atleten persoonlijk uitgenodigd worden.” “En dankzij onze indoorhal hou je ook in de winter je conditie op peil”, vult materiaalmeester Ivo Lauwers aan.

Denk je dat atletiek echt iets voor jou is? “Je mag een maand gratis deelnemen aan trainingen”, legt jeugdcoördinator Karen Hermans uit. “Daarna betaal je lidgeld en mag je ook deelnemen aan wedstrijden. Inschrijven kan op elk moment. Je vindt onze contactgegevens op de website.”

Bij atletiek hoort ook competitie. Bestuurslid Nico Claes: “Het is altijd leuk om je te meten met anderen, maar deelnemen aan wedstrijden is in onze club niet verplicht. In de zomer organiseren we 6 wedstrijden voor groot en klein waarbij alle atletiekonderdelen aan bod komen. In het winterseizoen vormt onze indoorhal het decor voor meerdere wedstrijden.”

Het paradepaardje van de club is uiteraard de Nacht van de Atletiek. Voorzitter Marcel: “Belgische toppers meten zich hier met internationale vedetten. Het is altijd leuk om een AVT-atleet op de deelnemerslijst te zien staan. Kom jij op 15 juni supporteren?”