De indoor atletiekhal is een initiatief van AVT Heusden met de steun van tal van partners, waaronder Golazo.

Er was dringend nood aan extra indoor atletiek infrastructuur, zeker in het oosten van het land. Atleten die ‘s winters willen trainen, moesten naar Gent of trokken de grens over. Op initiatief van de kern Heusden-Zolder van Atletiek Vereniging Toekomst, met voorzitter Marcel Schepers als de stuwende kracht, werd het project bedacht en de nodige fondsen bij elkaar gebracht. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie Limburg, de gemeente Heusden-Zolder, naamsponsor Golazo en diverse andere sponsors, is de indoor atletiekhal vanaf nu een feit. De hal bestaat uit een ruimte van 90 op 25 meter met over de ganse oppervlakte een tartanvloer. Ze biedt trainings- en wedstrijdfaciliteiten, niet alleen voor AVT, maar voor alle clubs, trainers en individuele atleten die er gebruik van willen maken. In de hal zullen 60 m spurt en horden, verspringen, hoogspringen, kogelstoten en polsstokspringen kunnen beoefend worden.

Golazo levert een wezenlijke bijdrage aan het project. De liefde voor atletiek zit bij het bedrijf dan ook in het bloed. Letterlijk zelfs. Niet alleen oprichter en CEO Bob Verbeeck, ook tal van andere ex-topatleten (Christophe Impens, Marc Corstjens, Tia Hellebaut) zijn actief bij Golazo, net als een tiental anderen met een atletiekachtergrond. Golazo is ook organisator van de belangrijkste atletiek evenementen in België en Nederland: KBC Nacht in Heusden-Zolder, AG Insurance Memorial Van Damme, Meeting International de la Province de Liège, de Lotto Crosscup, AA Drink FBK Games, Flame Games Amsterdam en de stadsmarathons in Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Eindhoven.

Bob Verbeeck, CEO van Golazo: “De basis is voor elke sport van levensbelang. Door betere trainings- en wedstrijdmogelijkheden te voorzien dichter bij huis, helpen we onze atleten en hun clubs. Daar kan op termijn de sport alleen maar beter van worden en daarom investeren wij hier in. Wij zijn blij dat Golazo mee aan de basis ligt van deze prachtige indoor atletiekarena.”

Bron: sport.be

Voorzitter bij de Galazo Arena